Vezeték nélküli OKOS riasztó
A FLEXi SP3 vezetékes, hibrid vagy vezeték nélküli központként is teljes értékű megoldást kínál

Olvass tovább...

TRIKDIS FLEXi SP3 okos riasztóközpont telefonos alkalmazással

A Trikdis régi motoros biztonságtechnikai gyártó. Termékeiben ötvöződik a hagyományos biztonságtechnikai megközelítés a 21. század technológiának köszönhetően elérhetővé vált távoli, modern okostelefonos eléréssel. A FLEXi SP3 a rendszer agya vagy központja, ami egyidőben elküldi a beállított távfelügyelet és a rendszer felhasználói számára az összes eseményt, riasztást, műveletet.

A FLEXi SP3 nem csak okos riasztó, hanem okos eszköz is egyben. Akár úgy is telepíthető, hogy a riasztórendszer funkciók nem kerülnek felhasználásra benne, hanem az otthonhoz tartozó berendezéseket irányítja csak. A műveletek ütemezhetőek vagy működésbe léphetnek valamilyen kiváltó oknak a következményekét. Ezzel néhány egyszerű okos-otthon funkciót lehet költséghatékony módon kialakítani az eszköz segítségével.

A teljesség igénye nélkül a gyakori feladatok, aminek a megoldását rábízhatod: ajtó, kapu vagy garázskapu nyitás-zárás, beléptetés kóddal, RFID kártyával vagy egyéb biometrikus azonosítással, lámpák, világítás kapcsolása, ütemezése, hútés-fűtés vezérlése a beépített termosztát funkcióval, öntöző indítás vagy épp indulás-letiltás, stb.

A TRIKDIS FLEXi SP3 tervezésénél a rugalmas felhasználás fontos szempont volt. A riasztás, átjelzés és irányítás területén szerzett tapasztalat eredményeként számtalan az életet, a kényelmet, a működést megkönnyítő megoldást kínál magán és céges ingatlanok részére egyaránt. Rugalmasságának, vezetékes és vezeték nélköli bővíthetőségének köszönhetően széles körben felhasználható kicsitől, egészen közepes vagy nagyobb ingatlanhoz: lakás, ház, nyaraló, aprtman, panzió, iroda, üzlet, áruház, raktár, gyár, üzem vagy egyéb kereskedelmi, ipari épület.

Protegus 2 alaklmazás belépési oldal

Protegus 2

A Protegus 2 alkalmazással bárhonnan, bármikor ellenőrizheted, minden rendben van-e otthon. Használható Android és Ipohone (IOS) okostelefonnal vagy bármilyen eszközön, amin van böngésző.

Protegus 2 alkalmazás a Play áruházban Protegus 2 alkalmazás az App Store áruházban Protegus 2 alkalmazás bármilyen böngészőben

Tudj meg többet a Protegus 2-ről!

Vezetékes, hibrid és vezeték nélküli riasztórendszer?

A FLEXi SP3-nál a vezetékezés hiánya, nem akadály. Ha nincs lehetőség már új vezetékeket kihúzni, akkor ez a rendszer hibrid vagy vezeték nélküli működésre is fel lett készítve. Egyedülálló módon választási lehetőség is van: a TRIKDIS RF-SH adó-vevőjéhez CROW, a PARADOX RTX3 adó-vevőjéhez PARADOX vezeték nélküli eszközök illeszthetőek. (Támogatott még a Honeywell is, de ezek Európában nem használatos frekvencián működnek sajnos.)

Vezetékes riasztórendszer

Alapértelmezetten a központ vezetékes felhasználásra készült, mert ez biztosítja a legmegbízhatóbb és költséghatékonyabb működést hosszú távon. Ahol megoldható a vezetékezés, ott mindenképp ajánlott azt választani.

Hibrid, azaz vegyes riasztórendszer

Előfordul, hogy utólag szükséges bővíteni a rendszert, de nincsenek kihúzva a vezetékek és azt nem lehet ízlésesen megoldani. Ilyenkor egyszerre lehetnek vezetékes és vezeték nélküli zónái a risztónak.

Vezeték nélküli riasztórendszer

Ha olyan helyre történik a telepítés, ahol nem volt előkészítve vezetékezés, ott a mai fejlett vezeték nélküli érzékelőkkel és eszközökkel is kialakítható rendszer. Az érzékelők ilyenkor folyamatosan ellenőrzés alatt állnak, nagyon kis fogyasztásúak és elemről működnek, amit jellemzően 2-3 évente kell cserélni.

FLEXI SP3 riasztóközpont

Vezeték nélküli bővítő modulok

A FLEXi SP3 alapból 10 kontaktussal rendelkezik a panelon. Minden kontaktus feladata szabadon megválasztható: lehet bemenet (zóna) vagy kimenet. A bemenetre érzékelő a kimenetre irányítható eszköz köthető. A rendszer vezetékes (IO8 = +8 kontaktus) és vezeték nélküli bővítő modulokkal tovább bővíthető. A vezeték nélküli bővítő modulok a távoli telepítési ponton, megfelelő és igény szerint szünetmentes táppal működnek és hozzájuk vezetékkel történik a további érzékelő vagy irányított eszköz bekötése.

Grade rating

A TRIKDIS vezeték nélküli bővítő moduljai egymás között a LORA rádiós szabványt használják. "A LoRa egy nagy hatótávolságú és kis teljesítményű vezeték nélküli kommunikációs rendszer, amely kis mennyiségű adatot képes nagy távolságokra küldeni."A TRIKIDS eszközei nem a LORA-WAN hálózatát használják, hanem egymás között kommunikálnak a szabvány segítségével. Szabad rálátás esetén a hatótávolság akár 5000 m (egy szokványos rádiós eszköz esetében ez általában 300 m), könnyebben halad át akadályokon, mint a hagyományos rádiókommunikáció, ezért magabiztosan továbbítja a jelet vastag betonfalakon vagy akár a talajon.

TRIKDIS RF-LORA

RF-LORA vezeték nélküli adó-vevő modul 8 távoli modulhoz

A Trikdis RF-LORA vezetékesen kapcsolódik a riasztóközponthoz és kommunikál a távoli eszközökkel, legfeljebb 8 eszközzel. Az RF-LORA további 4 kontaktust kínál helyben, ami beállítható bemenetként (IN) vagy kimenetként (OUT).

TRIKDIS IO-LORA

IO-LORA vezeték nélküli bővítő modul irányítható relé kimenettel

A dedikált (relés) kimenet kapunyitásra vagy eszköz indításra való, a bemenet állapot visszajelzésre szolgál és az „1-Wire” buszra hőmérséklet-érzékelők (legfeljebb 4 db) vagy elektronikus kulcsolvasó (“iButton”) köthető.

TRIKDIS IO8-LORA

IO8-LORA vezeték nélküli bővítő modul 8 kontaktussal

A 8 kontaktus bármelyikét lehet zónabemenetként és irányítható kimenetként használni, ugyanúgy mint a központon.

A TRIKDIS Magyarországon számokban

4
Nagykereskedés
30+
Viszonteladó
70+
Telepítő partner
2000+
Telepített rendszer